Artikel details

Jubileumweekend Peelleuters was top!

2018-2019 2022/9/02 Van de redactie

Jubileumweekend Peelleuters was top!

Jubileumweekend Peelleuters was top!

Het weekend voor carnaval vierde Landhorst het 44 jarig jubileum van de Peelleuters. Partycentrum Buitenlust had een grote tent geplaatst en die was prachtig ingericht. Vele uren met vele handen is eraan gewerkt. Het resultaat mocht er zijn. Ook vele uren zaten er in de voorbereidingen voor de receptie en jubileumpronkzitting. De receptie werd druk bezocht. De Ex prinsen waren aanwezig en ook het college van burgemeester en wethouders liet van zich horen. Vanuit Wanroij was er ook een delegatie van onze zustervereniging de Padden. Maar er waren vooral heel veel Peelleuters, en dat doet deugd.
Tijdens de jubileumpronkzitting zaterdagvond, kwamen verschillende acts uit de laatste 44 jaar langs. Grootvorst Nol nam als vanouds de presentatie op zich. De Raggebende met de toer door Landhorst, de voormalige dansmariekes nog net zo lenig, 3 keer niks als postbode in een schitterend decor, Meatloaf die niet meer zo rap was als 30 jaar geleden, de Knuls met bezuinigingen in de zorg en natuurlijk Peter verhoeven in zijn onvergetelijke rol als Gradus de zatlap.
Als een rode draad door de avond hadden de 3 voormalige jubileumprinsen: Gerrit, Willy en Bart over elke prins een mooi stukje, waarna de zaal mocht raden over welke prins ze het hadden. Verrassende en mooie herinneringen kwamen omhoog. In de bomvolle tent werd er genoten. Dj Bertus Stuufklei zorgde voor een gezellige afterparty.
Op zondag waren 14 omringende verenigingen te gast op de receptie, van de Uulen uit Sint Agatha tot de Peelvruuters uit Elsendorp, de hele omgeving was uitgelopen . Het was genieten . Mooie woordjes, ludieke cadeaus, feestelijke joekskappellen, prachtige dansmariekes; het kwam allemaal voorbij. Prins Mark en prinses Joyce genoten zichtbaar en wij weten weer wat meer over het prinsenpaar. Er was goed informatie verzameld. We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend en het was een mooie opmars naar de carnaval!

  • Deel dit artikel: